Kuchnia

Przepisy

Pogryzając przed telewizorem


Składniki:

150 g surowe wędzonej szynki (bardzo cienkie plasterki)

10 jajeczek przepiórczych

Na sos:

3 łyżki oleju z pestek winogron

2 łyżki musztardy Dijon

1 łyżka żubrówki

sól, grubo mielony pieprz

łyżka rzeżuchy lub posiekanego szczypiorku do dekoracji

Przygotuj sos: musztardę wymieszaj z wódką, dodaj pieprz i sól, roztrzep z olejem, odstaw. Jajeczka przepiórcze ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na połówki. Na półmisku ułóż zwinięte dekoracyjnie plastry szynki, a między nimi połówki jajeczek. Polej sosem i wstaw do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem posyp zieleniną.

Koszt: około 14 złotych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation