Kuchnia

jedzonko

Piernik w 10 minut
- Kobieceinspiracje.pl

Składniki:

3 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 przyprawa do piernika
1 szklanka mleka
powidła śliwkowe 1 słoik
2 łyżki ciepłego miodu
3/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
2 łyżeczki sody
bakalie



Polewa:

125 ml śmietanki 30%
czekolada mleczna lub gorzka

Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz bakalii) miksować przez 5 minut,dodać bakalie i wymieszać.Wyłożyć na blaszkę ,piec 40-50 minut,temp.180 stopni. Sprawdzić patyczkiem jeśli tego wymaga piec dłużej. Polać polewą.Można piec w normalnej blaszce lub w 2 keksówkach (30cm)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation