Kuchnia

kuchnia

Pomidorowy kuskus

Składniki

Kasza kuskus
4-6 szt. dużych pomidorów
1 mała cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżki oliwy
100 ml przecieru pomidorowego
100 g kaszy kuskus Kupiec
4 dumki, drobno posiekane
sól i pieprz




Przygotowanie

Z pomidorów odciąć czubki i wydrążyć środek. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać miąższ z wydrążonych pomidorów, przecier pomidorowy, pół szklanki wody i odrobinę soli i pieprzu. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Kuskus przełożyć do miski, zalać otrzymanym sosem. Miskę przykryć i odstawić na około 5-7 minut. Dodać posiekaną dymkę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do wydrążonych pomidorów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation