Kuchnia

przekąski

SAJGONKI Z KUSKUSEM I CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI. |

Składniki:
- 40 g Kaszy Kuskus Kupiec
- 6 płatów papieru ryżowego
- cukinia
- marchewka
- 3 szparagi
- 2 gałązki natki pietruszki
- olej do smażenia
- sos do sajgonek
- liście sałaty


PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotować kuskus wg przepisu na opakowaniu. Doprawić solą i pieprzem.
2. Obrać warzywa, następnie pokroić je w drobne słupki. Posiekać pietruszkę.
3. Pojedynczo namaczać płaty papieru ryżowego w letniej wodzie.
4. Kiedy płat papieru ryżowego namoknie odsączyć go na ściereczce, następnie przełożyć na deskę. Na jedną część płatu nałożyć ok. 2 łyżki kuskusu, kilka słupków warzyw i posiekaną pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, następnie zwinąć w rulon, zamykając końce do środka, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz.
5. Rozgrzać frytkownicę do temperatury 190 stopni i smażyć sajgonki w głębokim oleju do uzyskania złotego koloru.
6. Odsączyć sajgonki przy użyciu ręcznika papierowego. Podawać na liściu sałaty, z sosem do sajgonek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation