Kuchnia

coś na ząb

Ciągnący się chleb (z mozzarellą) Składniki:

bochenek chleba
2 op. (kulki o łącznej masie 250g - nie licząc serwatki) sera mozzarella (może też być żółty ser)
ulubione przyprawy (ja użyłam: czosnek, sól, pieprz, bazylię, tymianek)
50g masła
szczypiorek



Wykonanie:

Chleb naciąć w kratkę.
Mozzarellę zetrzeć na tarce.
Do miseczki wrzuć miękkie masło, mozzarellę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Gotową masę z masła i mozzarelli wciskać między przerwy w chlebie.
W temp. 200C piec chleb do czasu aż ser ładnie się rozpuści.
Szczypiorek posiekać drobno i posypać nim chleb.
Podawać na ciepło. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation