Design

Design

Rożki z mięsem mielonym

Składniki

Rożki waflowe

50dkg mielonej łopatki wieprzowej

1 marchewka

1 cebula

2 łyżki gęstej śmietany 18 %

2 łyżki bułki tartej

natka pietruszki

sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy

Do panierowania:

2 jajka, 1 łyżka mąki

bułka tarta

olej do smażenia

Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć.
Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe.
Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony.
Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation