Kuchnia

KULINARNE

Przepis na napój intensywnie spalający tłuszcz

Składniki:1 szklanka letniej wody, sok z 1 cytryny, sok z kawałka (3-4 cm) startego imbiru.

- Do szklanki letniej wody dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny i świeżo wyciśnięty sok z kawałka utartego korzenia imbiru. Nie wrzucaj całego kawałka imbiru do wody, tylko zetrzyj go drobno na tarce i wyciśnij sok przez kawałek gazy. Cała operacja trwa tylko chwilę - tłumaczy Agnieszka Maciąg na swoim blogu. - Dla wzmocnienia efektu spalania tłuszczu do napoju możesz też dodać też szczyptę pieprzu cayenne, ale ostrożnie, ponieważ połączenie go z imbirem daje naprawdę rozgrzewający efekt.

Ze względu na podrażniające działanie imbiru i pieprzu cayenne napoju należy używać z umiarem. Niewskazany jest dla osób z przewlekłymi dolegliwościami układu pokarmowego, kobiet w ciąży i karmiących mam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation