Design

Design

Kremówka kardynalska:

Biszkopt:
4 żółtka
2 jajka
70 g cukru
2 op. cukru waniliowego
80 g mąki krupczatki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników.

Beza:
4 białka
80 g cukru
szczypta soli

Ubijamy bezę.


Pieczenie:
Na blaszkę (dużą, do pizzy) wyścieloną papierem do pieczenia wykładamy pasek biszkoptu, pasek bezy i tak na przemian.
Pieczemy 15 minut w temp. 160 stopni.
Gdy ciasto wystygnie przecinamy na 3 prostokąty (wzdłuż pasków) razem z papierem.

Masa:
500 ml śmietany 36% lub 30%
1 łyżka cappuccino
1 łyżka cukru pudru
małe opakowanie śmietan-fix'u

Ubijamy.


Przekładanie:
Ciasto (papierem do góry) - dżem porzeczkowy - śmietana. Na koniec posmarować śmietaną całe ciasto i udekorować owocami, np. borówki, brzoskwinie i/lub migdały, wiórki kokosowe...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation