Kuchnia

Śniadanka

http://www.gruszkazfartuszka.pl/jajka-faszerowane-tunczykiem/

Składniki:
– 3 jajka

– 1 łyżka majonezu (ja użyłam wspomniany już Majonez Kielecki)

– 1 łyżka tuńczyka w sosie własnym

– koperek

– sól

– pieprz

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół. Żółtka utrzeć z majonezem i tuńczykiem (jeśli mamy blender, dający radę nawet małym ilościom produktu to będzie super) i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć do dołków po żółtku wewnątrz białka (przy pomocy łyżeczki lub szprycy o szerokiej końcówce, bo mały otwór mogą zapchać kawałki tuńczyka). Dekorujemy koperkiem lub małą kroplą majonezu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation