Kuchnia

grill

Przepis na piersi kurczaka w marynacie jogurtowej


Co kupić
500 g fileta z kurczaka Świeża Porcja
200 ml jogurtu naturalnego Pilos
sól Castello
pieprz Mikado
1 łyżeczka curry w proszku Mikado
1 łyżeczka papryki słodkiej Mikado
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżeczki tymianku
2 łyżki soku z cytryny
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 3h 30min
Przygotowanie
Filety myjemy, osuszamy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Składniki marynaty mieszamy. Wkładamy do niej mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar, układamy mięso na grillu. Pieczemy z obu stron, aż będzie rumiane i upieczone w środku.
Jak podawać
Podawać na gorąco z warzywami z grilla i dipami na bazie jogurtu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation