Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sałatka z arbuzem, fetą i rukolą

Składniki (na ok. 4 porcje):
100 g rukoli
200 g fety
ok. 200 g arbuza
Na dressing:
4 łyżki oliwy
1 łyżka cytryny
1 łyżka miodu
pieprz
sól
Opcjonalnie:
czerwona cebula
pestki słonecznika

Wykonanie:

Rukolę myjemy, osuszamy i układamy w miseczce. Fetę kroimy w kostkę. Z arbuza odkrawamy skórkę, wybieramy pestki i kroimy miąższ w kostkę. Możemy dodać do sałatki pokrojoną w piórka czerwoną cebulę lub pestki słonecznika (lub orzeszki piniowe), lecz ja akurat tego w domu nie miałam.

Wszystkie składniki dressingu mieszamy razem - np. umieszczając je w małym słoiczku i potrząsając nim po zakręceniu. Polewamy sałatkę dressingiem i mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation