Kuchnia

Jabłkowe

Rolada z nadzieniem jabłkowym | kociolek-pysznosci

Przepis pochodzi z babcinego zeszytu z przepisami. Rolada z ciasta biszkoptowego z nadzieniem jabłkowym z galaretką.

5 jajek
szczypta soli
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 słoik jabłek prażonych
1 galaretka (u mnie agrestowa)

Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Dodać żółtka, ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Do jabłek dodać galaretkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować olejem. Rozłożyć jabłka, gdy się podpieką wylać biszkopt. Piec około 30 minut. Wyjąc z zrolować przy pomocy ścierki. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation