Kuchnia

Przepisy

Dip koperkowy na jogurcie

Składniki:
pęczek koperku
2 łyżeczki siemienia lnianego
100 g serka homogenizowanego
1 szkl. jogurtu
½ szkl. śmietanki kremówki
1/3 łyżeczki białego pieprzu
1/3 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
1/3 ostrej skórki z cytryny

Sposób wykonania:
Na rozgrzana patelnie wrzucić siemię lniane i uprażyć je na złoto.
Wówczas dodać do niego serek homogenizowany, jogurt, śmietanę oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Jeszcze raz całość zmiksować do połączenia się składników.
Na sam koniec dodać posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać ale nie miksować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation