Kuchnia

tofu

Pasta bezjajeczna

Składniki:

1 kostka naturalnego tofu, 180 g
3 łyżki majonezu, na przykład z tego przepisu
2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki syropu z agawy, miodu lub szczypta cukru pudru
1 łyżeczka czarnej soli (soli Kala Namak), do kupienia tutaj
spora szczypta kurkumy
spora szczypta czarnego pieprzu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka płatków drożdżowych, opcjonalnie, do kupienia tutaj

Przygotowanie:

W małej szklance wymieszać majonez, musztardę, syrop z agawy, kurkumę, szczyptę pieprzu oraz czarną sól.
Tofu pokroić na kilka mniejszych kawałków, dodać majonez wymieszany z dodatkami i wszystko zmiksować przy pomocy blendera na gładką pastę. Na sam koniec dodać szczypiorek i delikatnie wmieszać go łyżką.
Jeść na ulubionym pieczywie i obowiązkowo częstować niewegańskich przyjaciół, przechowywać w lodówce do 3 dni.

Przepis na Thermomix:

Wrzucić wszystkie składniki poza szczypiorkiem do naczynia i zmiksować (10 sekund, obroty 5). Na koniec dodać szczypiorek i wymieszać (5 sekund, obroty 2).
Jeść na ulubionym pieczywie, przechowywać w lodówce do 3 dni.

przepis

http://www.jadlonomia.com/2014/01/pasta-bezjajeczna.html#more
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation