Kuchnia

na słono

BAKŁAŻAN FASZEROWANY
SKŁADNIKI:
mięso mielone, pomidory w puszce, przecier, bakłażan, cebula, czosnek, ser żółty, przyprawy: (bazylia, oregano, majeranek, sól, pieprz, cayenne, cukier)
WYKONANIE:
Z bakłażana wydrążamy środek. Przygotowujemy nadzienie. W garnku rozgrzewamy olej, na nim smażymy cebulę oraz czosnek.
Potem dodajemy mięso, razem smażymy, zalewamy pomidorami w puszce. Dusimy wszystko. Na koniec dodajemy przecier,
doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze chwilę, aż odparuje trochę sok z pomidorów.
Nakładamy do wydrążonych bakłażanów farsz. Pieczemy w piekarniku ok 15min do momentu aż bakłażan będzie miękki,
na koniec posypujemy wszystko serem i jeszcze pieczemy ok 5min.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation