Kuchnia

CoNieCo.

Makaron ze szpinakiem i fetą Składniki:

-ok. 400 g makaronu
-200 g sera feta
-duża cebula
-4 ząbki czosnku
-400 g rozdrobnionego szpinaku
(może być mrożony)
-gałka muszkatołowa
-sól
-pieprz
-ok. 2 łyżki masła


Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i dalej podsmażamy do zezłocenia. Dodajemy szpinak (mrożony - wcześniej rozmrozić) i razem gotujemy do momentu odparowania ewentualnej wody. Dodajemy po szczypcie przypraw.
Fetę kroimy w kosteczkę.
Makaron przekładamy na talerze, wykładamy porcje szpinaku i posypujemy fetą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation