Kuchnia

Burgery, hamburgery i inne :-D

Meksykańskie burittos
mielone mięso wieprzowe - 500 gramów Fix Chili con carne - 1 opakowanie cebula - 2 sztuki czerwona fasolka z puszki - 1 opakowanie olej roślinny - 2 łyżki żółty ser tarty - 300 łyżek placki tortilla - 1 opakowanie
W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche. Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę Fix wymieszaj w zimnej wodzie według proporcji podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut. Opakowanie tortilli nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń, tworząc kieszonkę. Tortille napełnij farszem i serem. Danie możesz wzbogacić, podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation