Kuchnia

Pasty

Składniki:
1 duże awokado
100 g łososia wędzonego
sok i skórka z limonki
opakowanie kremowego serka (najlepiej Ostrowia jogurtowa)
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz kajeński do smaku
Wykonanie

Kupując awokado należy wybierać takie, które po naciśnięciu palcem będzie przypominać w konsystencji kostkę masła. Jeśli ma dużo ciemnych plam lub jest przesadnie miękkie i przy potrząsaniu rusza się pestka - awokado jest stare.
Limonkę wyszorować, zetrzeć z niej skórkę.
Awokado umyć, przepołowić, usunąć pestkę. Delikatnie za pomocą łyżki wydrążyć środek tak by łupina pozostała nienaruszona. Drobno posiekać - polać sokiem z limonki.
Łososia drobno pokroić (zostawiając kilka kawałków do dekoracji), pomieszać z serkiem i awokado. Dodać posiekany koperek, skórkę z limonki i przyprawy. Pomieszać. Napełnić łupiny po awokado. Ozdobić koperkiem i łososiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation