Kuchnia

cooking

Lekka sałatka z zielonych szparagów


Strona główna » Przepisy » Lekka sałatka z zielonych szparagów
Lekka sałatka z zielonych szparagów
14-06-2014 In Przepisy, Sałatki 2 [ Ilość wyświetleń: 2 768]

Przepisy Sałatki

Sezon na szparagi powoli się kończy. Do kremu ze szparagów i sałatki na bazie kaszy bulgur, do których przepisy możecie znaleźć tutaj dołącza dziś kolejna szybka w przygotowaniu, lekka sałatka. Oprócz szparagów znajdziecie w niej kolorowe pomidorki koktajlowe oraz suszone pomidory, które nadadzą jej niezwykłego aromatu. Przepis na sałatkę:

Składniki (4 porcje)

pęczek zielonych szparagów
1 awokado
10 pomidorków koktajlowych
4 suszone pomidory z oliwy
kruszony parmezan
pieprz i sól

Przygotowanie

Szparagi obieramy od dołu i gotujemy ok 8 minut w osolonej wodzie, po czym wkładamy do miski z zimną wodą aby je zahartować i aby nie straciły smaku oraz koloru. Pomidorki koktajlowe kroimy na małe plastry lub na ćwiartki a awokado w drobną kostkę. Dodajemy małe kawałki suszonych pomidorów i oprószamy całość parmezanem, pieprzem i solą. Jeśli ktoś lubi ziołowe smaki, może użyć również ulubionej ziołowej przyprawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation