Kuchnia

kuchnia

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Co kupić
300 g fileta z łososia
2 cukinie
Marynata
4 łyżki octu balsamicznego Acentino
2 łyżki miodu Marlene
1/3 łyżeczki chili
1 łyżka drobno posiekanego koperku
sól, pieprz
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 1h 15min
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Marynata
Składniki marynaty mieszamy.
Przygotowanie
Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.
Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na nie na przemian łososia i cukinię.
Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation