Kuchnia

Kuchnia

Pulpety Składniki: - 500 g mięsa mielonego z indyka - 0,5 lub 3/4 szklanki kaszy jaglanej - natka pietruszki - 2 łyżki musztardy (opcjonalnie) - 1 jajko - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko i przestuadzamy. 2. Do mięsa mielonego dodajemy jeszcze ciepłą kaszę, posiekaną natkę pietruszki, jajko, musztardę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. 3. W garnku gotujemy wodę. Gdy woda zaczyna wrzeć, wkładamy do niej pulpety i gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu aż wypłyną. 4. Po wypłynięciu pulpetów, gotujemy jeszcze przez chwilę i wyciągamy je z garnka, po czym układamy je na talerzu aby nieco ostygły, ale nie jeden na drugim, ponieważ pulpety są delikatne.

Sos pomidorowy Składniki: - 1 cebula - sos pomidorowy ok. 1l lub Passata - garść świeżej bazylii - 1 szklanka wody - łyżka majeranku - łyżka oregano - sól, pieprz - sos chili (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Podsmażamy cebulę do momentu gdy się zeszkli. 2. Do garnka wlewamy sos pomidorowy oraz wodę, dodajemy cebulę, posiekaną bazylię, oregano i majeranek. 3. Przyprawiamy pieprzem i solą oraz ewentualnie chili. 4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok 5 minut na wolnym ogniu. 5. Do sosu wkładamy pulpety aby przeszły jego aromatem.
- See more at:
http://kaszomania.blogspot.com/2015/05/pulpety-z-indyka-i-kaszy-jaglanej-w.html#sthash.SRm6e7jT.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation