Kuchnia

Kulinaria

Dieta, która zmniejsza apetyt i likwiduje cellulit - DZIEŃ 2

ŚNIA­DA­NIE 300 kcal: Jajka z wa­rzy­wa­mi: Zblan­szuj na parze 250 g mło­de­go szpi­na­ku, od­sącz, posyp par­me­za­nem. Zjedz do tego duży po­mi­dor i ja­jecz­ni­cę zro­bio­ną z dwóch jaj na ły­żecz­ce masła. Na deser 1/8 ma­łe­go me­lo­na.

OBIAD 350 kcal: Sa­łat­ka z tuń­czy­kiem: Małą pusz­kę tuń­czy­ka od­sącz z za­le­wy, do­praw solą, pie­przem i szczyp­tą ty­mian­ku. Dodaj do sa­ła­ty zmie­sza­nej z po­łów­ka­mi po­mi­dor­ków kok­taj­lo­wych, po­kro­jo­nym se­le­rem na­cio­wym, ka­pa­ra­mi z łyżką ma­jo­ne­zu, oliwy i dwoma po­sie­ka­ny­mi po­łów­ka­mi orze­chów wło­skich.

PRZE­KĄ­SKA 100 kcal: Jabł­ko z ma­słem orze­cho­wym. Po­łów­ke jabł­ka po­krój w pla­stry. Każdy po­sma­ruj cien­ko ma­słem orze­cho­wym.

KO­LA­CJA 400 kcal: Sos bo­loń­ski z cu­ki­nią: 150 g mie­lo­ne­go mięsa in­dy­ka usmaż na pa­tel­ni bez­tłusz­czo­wej na odro­bi­nie oliwy z po­kro­jo­ną ce­bu­lą i trze­ma po­kro­jo­ny­mi su­szo­ny­mi po­mi­do­ra­mi. Do­praw ba­zy­lią. Ze śred­niej cu­ki­nii ze­stru­gaj obie­racz­ką dłu­gie paski przy­po­mi­na­ją­ce ma­ka­ron. Wrzuc je na chwi­lę do wrząt­ku, potem od­cedź. Wy­mie­szaj mięso z cu­ki­nią, posyp par­me­za­nem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation