Kuchnia

Grillowanie

Mielone z rozmarynem z grilla

Przepis na 4 porcje:
- 60 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego


- cebula
- jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- ząbek czosnku
- ostra mielona papryka
- sól
- pieprz
- 8 małych gałązek świeżego rozmarynu
- łyżka oleju

Sposób wykonania:
1. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek obierz, rozgnieć. Mięso mielone wymieszaj dokładnie z cebulą, czosnkiem, jajkiem, bułką. Dopraw solą, szczyptą pieprzu i ostrej mielonej papryki. Uformuj z masy 8 kotlecików.

2. Umyj i delikatnie osusz gałązki rozmarynu. W każdy kotlecik wbij gałązkę. Tak przygotowane kotlety ułóż na posmarowanej olejem tacy do grillowania i piecz nad węglami, obracając je co jakiś czas, aby przypiekły się równo ze wszystkich stron. Podawaj z keczupem oraz warzywnymi piklami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation