Kuchnia

Kulinaria

Nachosy

- mąka kukurydziana – 1 szklanka
- mąka pszenna – 1 szklanka
- jajko – 2 szt
- letnia woda - ok. 100 ml
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- kurkuma - 1 łyżeczka
- sól , pieprz , papryka – do smaku
- przyprawa do Tacos – do smaku
- dip serowy – 200 g
- olej do smażenia – 300 ml

Sposób przyrządzenia :

Mąkę pszenną przesiewamy z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy letnią wodę oraz rozbełtane jajko i przyprawy.
Wyrabiamy ciasto.
Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na cieniutki
( ok. 1 mm )
placek.
Szklanką wycinamy kółka.
Każde kółko rozcinamy na pół.
Smażymy po kilka sekund na bardzo gorącym oleju!
Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku.
Możemy jeszcze dodatkowo posypać przyprawą do tacos.
Podajemy z dipem serowym!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation