Kuchnia

Torty

Błękitny sernik jogurtowy

Ciasto:
2 szt. jajek
40 g mąki
40 g mąki ziemniaczanej
½ łyżeczki Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
1 szczypta soli
2 łyżki soku z cytryny
80 g cukru
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Masa serowa:
2 opak. Sernika jogurtowego na zimno Dr. Oetkera
2 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1000 ml mleka
300 g jogurtu naturalnego 2 % tł.

Do dekoracji:
500 ml śmietanki 36 % tł.
2 opak. Śmietan-fixu Dr. Oetkera
2 łyżki cukru pudru
30 g borówek amerykańskich
40 g jeżyn
5 listków mięty
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation