Kuchnia

Słodko

Jogurtowe tartaletki

Na 4 tartaletki
200 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu (gęstego)
25 g suszonej żurawiny
1 łyżka miodu lub syropu klonowego
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru
szczypta posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
4 kromki bezglutenowego pieczywa tostowego
oliwa z oliwek



Kromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka. Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa. Jogurt, miód lub syrop, 20 g żurawiny, cynamon oraz imbir, połączyć w misce i odstawić na 5 minut. W tym czasie posiekać pozostałą żurawinę. Następnie jogurtową masą wypełnić chlebowe spody.

Przepis i zdjęcie -> funandtaste.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation