Kuchnia

Kawa na różne sposoby

GORACA CZEKOLADA Z BITA SMIETANA.

Składniki na 1 porcję:

2/3 szklanki mleka pełnotłustego
1/4 szklanki przegotowanej wody
łyżeczka kakao niesłodzonego
2 kostki mlecznej czekolady (ew. gorzkiej)
łyżeczka miodu
spora szczypta mielonego cynamonu
szczypta świeżo mielonego pieprzu
bita śmietana do podania 30-36%



Wykonanie:

Mleko dobrze podgrzać w garnuszku lub mikrofalówce, nie gotować. Dodać kakao, cynamon i czekoladę w kostce. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą, dopełnić prawie pod samą krawędź wodą przegotowaną, ponownie wymieszać. Na koniec dodać cynamon i pieprz. Na wierzch położyć kleks bitej śmietany (niesłodzonej).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation