Kuchnia

przekąski/przystawki

pieczarki faszerowane
Składniki:
8-10 pieczarek
2 jajka
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
łyżka bułki tartej
natka pietruszki
sól,pieprz

Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki,
odkroiłam z nich ogonki, które pokroiłam i podsmażyłam.



Cebulkę również drobno pokroiłam i podsmażyłam.




Ugotowałam jaja, drobno posiekałam i wymieszałam z
podsmażonymi ogonkami z pieczarek i cebulką.
Dodałam natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej,
delikatnie podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.



Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem.
I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.




Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem.



Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze,
wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam około 20-30 minut.


Smacznego!
You might also like:
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation