Kuchnia

przetwory

Leczo

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
papryka żółta 2 szt
cebula cukrowa duża 3-4 szt
cukinia 1 szt
kiełbasa cienka 4 średniej wielkości
olej 4 łyżki
pomidory 6 szt dużych
papryka w proszku ostra do smaku
leczo fix knorr 2 torebki
papryka słodka do smaku
sól do smaku
pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzenia:

Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 4.

Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut.

Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation