Kuchnia

Niebanalnie- orientalnie

PALEO CROSSFITOWA STRAWA WIEPRZOWA


pół kilo karkówki
3 marchewki
2 papryki
masło klarowane
oliwa z oliwek
mieszanka ziół do wieprzowiny
cząber, kolendra, bylica, kminek, pieprz czarny, papryka, hyzop, tymianek, czosnek, rozmaryn, ziele angielskie, majeranek, szałwia, jałowiec
oraz mieszanka ziół orientalna:
Ziele angielskie, cynamon, imbir, kardamon, gałka muszkatołowa, goździki, kurkuma, płatki róży.
sól,pieprz

Mięso nacieramy oliwą z oliwek oraz mieszanką ziół,solimy,pieprzymy.
Wkładamy na parę godzin do lodówki.
Nastepnie tniemy na małe kawałki i smażymy około 3-4 min tak żeby mięso sie ścieło i zamkneło pory.
Zestawiamy z ognia,.
Marchewkę ścieramy na grubych oczkach,paprykę tniemy na małe kawałki.
Dodajemy zioła orientalne,solimy.
Podsmażamy warzywa na maśle około 5 min.
Łączymy warzywa z mięsem,zalewamy wodą i dusimy około 30 min


W tym daniu całą robotę robią zioła
Mięsko wychodzi bardzo aromatyczne i pachnące
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation