Kuchnia

potrawy jarskie, mączne i półmięsne

Makaron z cukinią
Jeśli weźmiesz prawdziwe masło, młodą cukinię, młodą cebulkę i 5 jajeczny makaron to musi być smaczne! I było:-)

– 250g makaronu czanieckiego kokardka
– 1 średnia cukinia
– 1/2 cebulka
– 3 łyżki masła
– 3 łyżki śmietanki 18%
– sól i pieprz

Odkrój końce cukinii, następnie zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno pokrój. Na patelnię dodaj masło, cukinię, cebulkę i duś pod przykryciem do miękkości.

Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu. Odcedź i wrzuć do cukinii jeszcze ciepły, delikatnie wymieszaj kilka minut podgrzej. Ściągnij patelnię z ognia dodaj śmietankę i zamieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation