Kuchnia

FASOLKA SZPARAGOWA

Sałatka "Zielono mi"

cukinia - 40 dekagramów
zielona fasolka szparagowa - 40 dekagramów
łuskane orzechy włoskie - 10 dekagramów
gałązka natki pietruszki - 1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
Sałatka "Zielono mi" - Sposób przygotowania:
Umyj cukinie, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.
Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 cm. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.
Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.
Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation