Kuchnia

kuchnia

Pulpety z warzywami.

- 500g mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe)
- 1 jajko
- 3 łyżeczki bułki tartej
- 1 ząbek czosnku
- mozzarella
- 2 spore marchewki
- 1/3 kalafiora
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 200g pieczarek
- 1 cebula
- pieprz
- sól
- 3 łyżki wody
- olej
Mięso wkładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty czosnek, przyprawy i dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajko i ugniatając posypujemy bułką tartą. Z ugniecionego ciasta wyrabiamy małe kuleczki wkładając do środka pokrojoną w kosteczki mozzarelle. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pulpety i czekamy aż się zarumienia na złotawo z każdej strony. Dodajemy drobno posiekaną i wcześniej posoloną cebulę, chwilę smażmy i dodajemy wodę. Zmniejszamy ogień, wrzucamy pokrojona marchewkę i wszystko dusimy pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie dodajemy kawałki kalafiora , po kilku minutach dodajemy rozmrożony groszek oraz pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze parę minut aż wszystko będzie ugotowane(ale nie rozgotowane). Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation