Kuchnia

Słodkości

SERNICZEK DLA WIELBICIELI LEKKICH I DELIKATNYCH
SMAKÓW .ROZPŁYWA SIĘ W USTACH ,W POŁĄCZENIU
Z CZEKOLADOWYM SPODEM SMAKUJE WSPANIALE .
PIEKŁAM TEŻ NA KRUCHYM SPODZIE I Z CZEKOLADOWYM
SMAKUJE O WIELE LEPIEJ .NIKT NIE ZAUWAŻYŁ BRAKU SERA.
WARTO GO UPIEC .


SKŁADNIKI :NA MAŁĄ KWADRATOWĄ BLASZKĘ 20 CM

CZEKOLADOWA MASA:
125 G MASŁA
0,5 SZKLANKI CUKRU
5 ŁYŻEK WODY
1 ŁYŻKA OLEJU
2 ŁYŻKI KAKAO

WSZYSTKIE SKŁADNIKI UMIEŚCIĆ W GARNKU ,DOPROWADZIĆ
DO WRZENIA ,MIESZAJĄC CAŁY CZAS ŁYŻKĄ I ODSTAWIĆ DO
OSTUDZENIA .
NASTĘPNIE DODAĆ :
2 ŻÓŁTKA
1 SZKLANKĘ MĄKI
1 ŁYŻECZKĘ PROSZKU DO PIECZENIA
BIAŁKA Z 2 JAJEK UBIĆ NA SZTYWNO

DO MASY CZEKOLADOWEJ DODAĆ 2 ŻÓŁTKA I ZMIKSOWAĆ ,NASTĘPNIE MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KRÓTKO ZMIKSOWAĆ .NA KONIEC DODAĆ BIAŁKA UBITE NA SZTYWNĄ PIANĘ I WYMIESZAĆ DELIKATNIE ŁYŻKĄ .
PRZEŁOŻYĆ MASĘ NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA I ODSTAWIĆ .

MASA SERNIKOWA :
400 G JOGURTU GRECKIEGO
0,5 SZKLANKI CUKRU
2 JAJKA ,ODDZIELNIE BIAŁKA I ŻÓŁTKA
1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY W PROSZKU
1 CUKIER WANILIOWY
5 ŁYŻEK SOKU Z CYTRYNY

ŻÓŁTKA UBIJAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM ,
DODAJEMY JOGURT ,BUDYŃ I SOK Z CYTRYNY ,UBIJAMY .
BIAŁKA UBIJAMY ODDZIELNIE NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY DO MASY ,MIESZAMY DELIKATNIE ŁYŻKĄ .
MASĘ WYLEWAMY NA CZEKOLADOWY SPÓD I PIECZEMY W 175 STOPNIACH PRZEZ OKOŁO 45 MINUT .CIASTO PO
WYSTYGNIĘCIU PRZECHOWUJEMY W LODÓWCE .

UWAGA :
JEŚLI ZAMIAST JOGURTÓW GRECKICH UŻYJEMY NATURALNYCH , BĄDŹ ŚMIETANY 18 % PROSZĘ DODATKOWO DODAĆ DRUGI BUDYŃ LUB 3 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ .
CIASTO W LODÓWCE PRZEZ NOC ROBI SIĘ BARDZIEJ KREMOWE.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation