Kuchnia

lunch

SKŁADNIKI
1 cukinia (ok. 20 cm długości)
1/4 cebuli
1 jajko
60 g mąki
60 g jogurtu naturalnego
100 g pomidorków koktajlowych
2–3 pędy szczypiorku
kilka listków bazylii
przyprawy: sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Cukinię umyj i zetrzyj na dużych oczkach.

Cebulę drobno posiekaj i dodaj wraz z jajkiem i mąką do cukinii. Wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku.

Łyżeczką nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoto z obu stron.
4
Posiekaj szczypiorek i część listków bazylii. Wymieszaj zioła z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przełóż dip do małego pojemniczka na wynos. Placuszki nadziej po kilka sztuk na wykałaczki i ułóż w pudełku śniadaniowym razem z dipem, pomidorkami i kilkoma listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation