Kuchnia

cos smacznegoO !

Sernik z białą czekoladą i malinami

SKŁADNIKI

MASA SEROWA:

1 kg sera
4 jajka
1-2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka domowego cukru z wanilią
1 łyżka budyniu śmietankowego(ja dałam z białą czekoladą)
300 g białej czekolady

SPÓD HERBATNIKOWY:

80 g masła
160 g maślanych herbatników

Przygotowanie:
Masło zmiksować w blenderze i dodać pokruszone herbatniki. W zależności od herbatników czasami trzeba dodać więcej masła.
Ser(najlepiej w temperaturze pokojowej, żeby ciepła czekolada się nie ścięła) przełożyć do miski, miksować i dodawać po jednym jajku. Po każdym jajku należy dobrze zmiksować masę, aż się rozjaśni i zrobi bardziej puszysta. Dodać cukier puder, cukier z wanilią i budyń i miksować. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce i dodać do masy.
Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie wykleić masą herbatnikową. Wylać masę serową. Wstawić do nagrzanego do 160 st. piekarnika i piec ok 1,5 godziny. Po zakończeniu pieczenia najlepiej zostawić sernik do wystygnięcia w piekarniku.
Na wystudzonym serniku ułożyć owoce i zalać galaretką rozrobioną z 0,35 l wody.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation