Kuchnia

DYNIA

Pożywna zupa dyniowa
Składniki:

• 1/5 kg dyni
• 3 małe cebule
• 2 marchewki
• ½ łyżeczki cynamonu
• 5 goździków
• szczypta cynamonu
• szczypta imbiru w proszki
• szczypta słodkiej papryki
• 300 ml śmietany
• sól, pieprz do smaku
• 1/5 l rosołu z kostki rosołowej
Sposób przyrządzenia:
Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę, marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie, kiedy cebula jest już szklista dodajemy dynię i jeszcze przez chwilę smażymy .Dodajemy przyprawy do smaku i, gotujemy około godziny. Wszystko miksujemy na jednolitą masę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wlewamy zupę do talerzy na środek kładziemy łyżką kleksa ze śmietany i rozprowadzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation