Kuchnia

zdrowe jedzonko

Dietetyczne placki marchewkowe bez mąki.

4 marchewki
1 cebula (najlepiej czerwona)
200 g fety
garść rukoli
2 jajka
pieprz

1. Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub w malakserze.

2. Do miski z marchewką dodaj posiekaną cebulę i rukolę.

3. Dorzuć pokruszoną na kawałki fetę i dokładnie wymieszaj, rozgniatając łyżką większe kawałki sera.

4. Dodaj jajka i sporo pieprzu, a następnie jeszcze raz wymieszaj. Marchewkowa masa powinna być lepka i łatwa do formowania placków.

5. Formuj placuszki w dłoniach (trochę tak, jak kotlety mielone) i smaż z obydwu stron na gorącej natłuszczonej patelni. Placki są delikatne, więc przewracaj je na drugą stronę tylko raz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation