Kuchnia

surówki, salatki i pasty

Składniki
•mała kapusta pekińska
•marchew
•mały por
•50 ml przegotowanej wody (zimnej)
•łyżka musztardy dijon
•2 łyżki miodu
•2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie z dodatkiem pomarańczy)
•2 łyżki białego octu winnego
•1/2 pęczka natki pietruszki
•sól ,pieprz





3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie

Przygotowanie


1.1
Kapustę poszatkowałem ,dodałem startą na dużych oczkach marchew ,oprószyłem solą i odstawiłem. Pora pokroiłem w piórka ,również oprószyłem solą i odstawiłem na 2 godziny (w tym czasie można przygotowywać danie główne :)). Wodę ,musztardę ,miód ,ocet i oliwę wymieszałem w słoiku. Kapustę osączyłem ,dodałem do niej pora i posiekaną natkę pietruszki ,wlałem sos i dokładnie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem ,ponownie wymieszałem. Wstawiłem na 30 min. do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation