Kuchnia

Ciasta

Batoniki z masła orzechowego

Składniki:
1 szklanka okruchów z ciasteczek zbożowych np. Digestive (można ew. dać zwykłe herbatniki)
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka masła z orzeszków ziemnych
1/2 kostki masła lub margaryny + 1/4 kostki na polewę
100 g czekolady mlecznej lub deserowej

Wykonanie:
Masło (1/2 kostki) topimy. Mieszamy z cukrem pudrem, a następnie z masłem i okruszkami. Jednolitą masę nakładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 20×20 cm) i odstawiamy do lodówki.
W tym czasie przygotowujemy polewę. Pozostałe masło topimy i dodajemy pokruszoną czekoladę. Kiedy czekolada z masłem się połączą, wylewamy masę na orzechowy spód. Rozsmarowujemy i odstawiamy ponownie do schłodzenia na ok. 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation