Kuchnia

Jedzonko

Przepisy na Pyszne Zupy z Warzyw - Krok do Zdrowia

Ta zupa jarzynowa pochodzi z Francji i jest bardzo smaczna. Można ją zaserwować jako przekąskę, albo też, jeżeli jesteś na diecie, jako pełnowymiarowy posiłek. Do przygotowania 6 porcji potrzebujesz:

2 cebule pokrojone w kostkę
3 ząbki czosnku, cienko pokrojone w kostkę
1,5 papryki z nasionami, pokrojonej w kostkę
300 g szpinaku
3 łyżki masła
1 garść rzeżuchy, pokrojonej w kostkę
1 litr bulionu, możesz użyć bulionu z kurczaka lub warzywnego (domowej roboty lub ze sklepu)
1 łyżka soli
4 szklanki wody
pieprz do smaku
3 duże marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
oliwa z oliwek
3 cebule cambray pokrojone w kostkę
czerwone wino lub ocet balsamiczny winegret

Podsmaż cebulę i czosnek z masłem na średnim ogniu, aż będą rumiane. Potrwa to około 5 minut. Dodaj wybrany bulion, wodę, marchew, cebulę, paprykę, szpinak i rzeżuchę. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj przez pół godziny, czyli tak długo, aż marchewka zmięknie. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia na około 30 minut. Zmiksuj blenderem na puree lub delikatny krem. Przed podaniem, ponownie przełóż zawartość do garnka z odrobiną oliwy z oliwek i sosem winegret i gotuj na małym ogniu przez 15 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation