Kuchnia

ciasta i desery

Ciasto z cukinią, czekoladą i orzeszkami solonymi

Składniki:
250 g masła + 100 g na polewę
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
150 g gorzkiej czekolady + 200 g na polewę
500 g cukinii
400 g cukru
250 ml jogurtu naturalnego
4 jajka
600 g mąki
100 g kakao
200g orzeszków solonych

Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem, jajkami. Dodajemy olej, jogurt naturalny, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Na koniec startą cukinię i posiekaną czekoladę gorzką. Ciasto pieczemy w tortownicy w temp. 170 stopni przez około 50 minut. Przed podaniem polewamy ganaszem zrobionym z masła i czekolady, posypujemy orzeszkami arachidowymi solonymi.Ciasto z cukinią, czekoladą i orzeszkami solonymi

Składniki:
250 g masła + 100 g na polewę
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
150 g gorzkiej czekolady + 200 g na polewę
500 g cukinii
400 g cukru
250 ml jogurtu naturalnego
4 jajka
600 g mąki
100 g kakao
200g orzeszków solonych

Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem, jajkami. Dodajemy olej, jogurt naturalny, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Na koniec startą cukinię i posiekaną czekoladę gorzką. Ciasto pieczemy w tortownicy w temp. 170 stopni przez około 50 minut. Przed podaniem polewamy ganaszem zrobionym z masła i czekolady, posypujemy orzeszkami arachidowymi solonymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation