Kuchnia

Ciasto

Ciasto kokosowe - łatwe i szybkie!

SKŁADNIKI:
* mąka – 250 g
* jajko – 2 szt
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g
* mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml
* wiórki kokosowe – 80-100g
* cukier – 70 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.
Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.
Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut.
Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation