DIY - zrób to sam

DIY

Babeczki jogurtowo- cytrynowe

1 jogurt (150g) gesty
szklanka cukru
2 jajka
starta skórka 1 cytryny
1,5 szklanki maki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
ok.50-75 g roztopionego masla

sok z cytryny i cukier

Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. W misce wymieszaj jogurt z cukrem. Dodaj jajka i skórkę z cytryny. Zmiksuj. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj roztopione masło i wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż mieszankę do małych foremek. Piecz tak długo, aż wykałaczka, którą wetkniesz w ciasto, będzie sucha, czyli około 25 min. Po wyjeciu poczekaj az nieco ostygna. Zagrzej sok z cytryny razem cukrem. Nakluj babeczki widelcem z kilku stron, polej 2-3 lyzkami soku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation