Kuchnia

fit dania

Chili con carne w wersji zdrowszej :)

Potrzebujemy :

1/3 puszki fasoli razem z zalewą (około 3 łyżek stołowych)
120 g piersi z kurczaka
kawałek papryki
3/4 puszki pomidorów
łyżka koncentratu
pół czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, czosnek granulowany, pieprz cayenne, papryka słodka.


Cebulę kroimy w pióra. Pierś z kurczaka zmielić razem z czosnkiem i przyprawić solą i pieprzem. ja zrobiłam to dzień wcześniej ,aby przeszła aromatem czosnku i przypraw. Paprykę pokroić w plasterki. Cebulę podpiec na suchej patelni teflonowej, dodać kurczaka i rozdrobnić go na mniejsze kawałki drewnianą łyżką.

Po podsmażeniu kurczaka zalać wszystko pomidorami i koncentratem. Po lekkim odparowaniu dodać fasolę czerwoną z puszki wraz z częścią zalewy, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu aż do odparowania i powstania gęstego sosu.

Wartość kaloryczna : 232 kcal
Białko : 26 g
Tłuszcze : 1 g
Węglowodany 33 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation