Design

Design

Trufle tiramisu
Składniki:

•250g podłużnych biszkoptów
•250g serka mascarpone
•100g miękkiego masła
•1 łyżeczka cukru waniliowego
•2 łyżki kawy rozpuszczalnej
•6 łyżek amaretto
•100g kakao
Sposób przygotowania:

1.Kawę rozpuścić w amaretto.
2.Biszkopty rozkruszyć na proszek. (Można w tym celu włożyć je do woreczka do mrożenia i za pomocą wałka potłuc).
3.Dodać kawę rozpuszczoną w amaretto, serek, masło i cukier waniliowy. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Masę wstawić do lodówki na ok. 30 min.
4.Z masy uformować kulki. Kakao nasypać do małe miseczki i obtoczyć w nim przygotowane kulki. Trufle przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation