Kuchnia

lubie jeść

PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY

10 ugotowanych jajek
2 surowe jajka
500 g pieczarek
1 spory pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki majonezu
1 łyżka gęstej śmietany 18%
1 cebula
0,5 łyżeczki suszonej bazylii
0,5 łyżeczki majeranku
0,5 szklanki bułki tartej
sól
pieprz
1 łyżka masła

1. Ugotowane jajka drobniutko pokroić, surowe pieczarki utrzeć na grubych oczkach tarki.
2. Cebulę drobno pokroić i razem z posiekanymi pieczarkami smażyć na maśle dopóki woda całkowicie nie odparuje.
3. Pieczarki wymieszać z jajkami, dodać drobno posiekany szczypiorek i pietruszkę.
4. Dodać sól, pieprz, bazylię i majeranek, ew. dodać łyżeczkę czerwonej słodkiej papryki, masa powinna być mocno doprawiona.
5. Dodać surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę i majonez.
6. Keksowkę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć folią aluminiową i przełożyć masę.
7. Piec w temp. 200 stopni przez godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation