Kuchnia

Uwielbiam gotować :)

Domowy sos tatarski - prosty przepis -Przepisy - Przekąski - Kuchnia - Polki.pl

WIAZDKA: URODA: MODA: KODY RABATOWE: ŻYCIE GWIAZD: ZDROWIE: DIETA: FITNESS: PRZEPISY : PORADY WIESZ JAK: FORUM MEDYCZNE POLECAMY
PRZEKĄSKIPRZETWORYSAŁATKIZUPYDANIA GŁÓWNEDESERYNAPOJEKUCHNIE ŚWIATAGWIAZDY GOTUJĄSŁOWNIK KULINARNYPORADYKSIĄŻKI KUCHARSKIEPRZEPISY GOTUJMY.PL
POLKI.PL PRZEPISY PRZEKĄSKI ARTYKUŁ
Pin It
Sos tatarski lepszy niż ze sklepu
PRZEKĄSKI SOSY Domowy, zrobiony samodzielnie, z najlepszych składników, a w dodatku błyskawicznie i bez wysiłku.
Sos tatarski - przepis fot. Fotolia
Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, a także… solo. Zrobisz go dosłownie w kilka chwil!

Przepis na domowy sos tatarski:
Składniki:
jajko
2 ogórki konserwowe
kapary - 1 łyżka
marynowane grzyby - 3-4 łyżki
majonez
śmietana 18%
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajko na twardo i 2 ogórki konserwowe pokrój w małą kostkę.
Czubatą łyżkę kaparów drobno posiekaj.
3-4 łyżki marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) pokrój w kostkę.
Szklankę majonezu wymieszaj z małym kubeczkiem śmietany 18 proc.
Dodaj jajko, ogórki, grzybki i kapary. Dopraw do smaku solą i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation