Kuchnia

Na słodko

Bez dodatku tłuszczu ale z witaminą C, bo idzie jesień.

Orkiszowe ciasteczka z owocami goji i orzechami nerkowca
Przepis na 13 dużych ciastek

150 g płatków orkiszowych
60 g mąki żytniej
30 g drobnych otrębów pszennych
40 g rodzynek
40 g posiekanych orzechów nerkowca
60 g suszonych owoców goji
20g suszonych jagód
2 jajka
100 ml jogurtu naturalnego
50 g miodu lub melasy
1 łyżeczka wanilii (można zastąpić aromatem waniliowym)
1 łyżeczka proszku do pieczenia




Do dużego naczynia wsypujemy płatki orkiszowe, mąkę oraz otręby.
Dodajemy bakalie i resztę suchych składników i całość mieszamy.

W następnej kolejności wbijamy 2 jajka, dodajemy jogurt, miód lub melasę i dokładnie łączymy wszystko w niezbyt jednolitą masę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation