Podróże i miejsca

Ahoj przygodo!

Naleśniki z farszem z kurczaka :)

200 g gotowanego mięsa kurzego
200g cebuli pokrojonej w kostkę
200 g pomidorów pokrojonych w kostkę pieprz sól
oregano natka pietruszki
łyżeczka papryki w płatkach
250 g szpinaku
4 ząbki czosnku
100 g fety
starty cheddar (opcjonalnie)
6 naleśników

Na dużej patelni rozgrzać oliwę dodać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zeszkli, dodać pokrojone drobno mięso kurze i przyprawy, przesmażać przez parę minut mieszając (5-7min ) a następnie dodać pomidory i smażyć na małym ogniu aż pomidory zmiękną.
W międzyczasie opłukać szpinak, uciąć ogonki, wrzucić na patelnię z oliwą i podgrzewać , mieszając, aż szpinak puści wodę i zwiędnie. dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól i pieprz i jeszcze chwile smażyć.
Przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu.
Na każdy naleśnik nałożyć warstwę szpinaku, posypać pokruszoną fetą , farsz mięsny, posypać cheddarem, zawinąć.
Robiłam "kopertkę " wygodną do smażenia .
Przed podaniem naleśniki przysmażyć z obu stron na oliwie z masłem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation